Hallo Bangkok! - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van watertiny - WaarBenJij.nu Hallo Bangkok! - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van watertiny - WaarBenJij.nu

Hallo Bangkok!

Blijf op de hoogte en volg

04 Oktober 2007 | Thailand, Bangkok

Ja, was net te vroeg met de titel.. Dus nog maar een berichtje met dezelfde titel maar nu met de juiste inhoud...

Het moment dat ik op de luchthaven in Bangkok aankwam hing er al meteen zo'n thaise geur, net of je een Thais restaurant inloopt (niet dat ik ooit in een Thais restaurant geweest ben maar dat denk ik dan...). Eerst sigaretje gerookt in zo'n rookhol, toch smaakte ie goed. Toen door de paspoortcontrole enzo.. tas opgehaald en dan wordt je meteen van alle kanten bestormd of je een taxi wilt met hotel enz. enz. NEE, dank je.. dat is namelijk veel te duur, dus lekker de bus gepakt naar Bangkok centrum voor 150 Baht (ong. 3 euro).

Toen uitgestapt bij die backpackersstraat maar toen vanuit daar weer een taxi gepakt (10 B) naar T.A.T. toeristen-gedoe, daar met korting een hotel geboekt in China Town (600 B via T.A.T. anders was het het dubbele geweest. Dus daar kun je bijna alles met korting boeken) eerste nacht even relaxte kamer, met eigen badkamer, airconditioning, groot bed, tv, minibar en ontbijt (maar dat heb ik niet gered omdat: 1 mijn telefoon na 3 pogingen nog steeds niet op de juiste locale tijd stond en 2 het evengoed nog te vroeg was om ervoor op te staan).

Toen dus met de taxi naar mijn hotel in China Town, even kamer gecheckt, toen sim-kaartje gaan halen voor Thais nr. en blokje om gemaakt. Echt te gek, dan heb je wel echt zo'n lost in Tokio gevoel. Vaag gebied daar, weinig westerse mensen, heel druk en chaotisch.
Daarna heb ik op mijn kamer maar eens wat dingen uit de verpakking gehaald, scheelt weer ruimte in mijn tas en enigzins structuur aangebracht (van totale chaos naar normale chaos). Lekker op tijd gaan slapen want was toen pas eindelijk moe na een paar dagen hyper te zijn geweest.

's Morgens dus ontbijt gemist en toen uitgecheckt en met de TukTuk naar het Backpackersgebied (waanzinnig gevoel, zo door Bangkok te crossen!), daar nieuw verblijf gezocht (tip van Leon). White Orchid Villa zit ik nu, echt relax, maar 160 B per nacht, heb ik een bed, een asbak en een ventilator voor, wat wil je nog meer!
Hier heb ik nu geboekt voor 3 nachten, vannacht wordt de eerste. In dit gebied hier heb ik me prima vermaakt vandaag, wat leuke mensen leren kennen en verder niet te veel gedaan, veel te warm enzo.. en waarom zou ik ook, heb tijd zat!

Bij White Orchid Villa heb je beneden lekkere chill ruimte, lekker eten en drinken, internet, alles wat je nodig hebt eigenlijk, en anders loop je een stukje naar rechts of naar links en heb je het daar wel, hier heb je echt ALLES.

Nu weet ik het verder niet meer, o ja, blijf nog even in Bangkok, zie juliette waarschijnlijk hier (9e?)voordat zij terugvliegt dus.. Maar heb nog geen plannen voor morgen, gaan wel wat Nederlanders fietsen morgenvroeg om 7 uur maar dat vind ik te vroeg, doe nog even relax aan..

Laters!!

Tineke:

:-)

• 04 Oktober 2007 - 17:53

Niki:

Hey meedje, super cool je zit gewoon daar!!! Leuk ben zoo benieuwd. Nog 4 weekjes en dan mag ik ook... ben echt aan het aftellen!! Geniet van je eerste weekjes Bangkok en hou ons op de hoogte. Kuss Niki

• 04 Oktober 2007 - 17:57

Niki:

oh meid nog iets het lukt niet om al mijn foto's via hotmail te versturen snap er niks van.. maar hotmail is veranderd!! kusss en laters..

• 04 Oktober 2007 - 18:47

Carol:

haaaay tiny,

Leuk om van je te horen! Gek eigelijk, zaterdag stonden we nog in de Splinter en nu ben je ineens daar voor zo'n lange tijd. Hoop dat je een hele leuke tijd gaat krijgen, maar dat gaat je zeker lukken. Ben stiekem wel een beetje jaloers hoor....
    Nou tot spreeks!

Kus Carol

• 04 Oktober 2007 - 21:31

Barry:

Ik wens je VEEL plezier daaro, leuke site trouwens om je te volgen, en laat de foto's vooral stromen.

• 05 Oktober 2007 - 02:29

Leon:

ha sies,
    verrekte snel al met je paginaaaah, wel tof. heb iedereen bij hemingway al laten weten dat ik wel dacht dat t je meteen zou bevallen daar, en dan vooral ook in wild orchid villa. heb daar nml. mn vriendje ontmoet. ga nu pitten, ben kapot (half 5, donderdag-sluit). maar we gaan elkaar zeker ontmoeten toch? zo over n weekje of 3. misschien blijf je nog wel ff steken daar in bkk (afkorting bangkok, duh). mail me maar ff. Misschien kunnen we samen naar t noorden gaan (chiang mai, heeerlijke stad) of ons daar treffen als je zin hebt, is daar ook lekker cheap (we zouden evt. kamer kunnen delen, 1pers is net zo duur als 2pers.!), ach we zien wel, had gewoon ff zin om te zwammen, ben echt benieuwd hoe je thailand na een paar weken nog vindt. begin nou al te hyperen, met nog dikke 2 weken voor vertrek, komt waarschijnlijk omdat ik al 3x daar geweest ben, weet hoe heeeeerlik t daar is! ben nou al in aant pakken op mn gemakkie. nou truste ofja voor jou goeie morgen! dikke kus, pas goed op jezellef.

• 05 Oktober 2007 - 07:06

Emmely:

Ha dich!
    Wat leuk zeg, dit daagbook van dien trip en belaevenisse!!
    Ik dach maondaag nog, det zal allemaol wal meivalle wat betref dien veurbereidingen, maar heej beej Loxo zeiden ze al det det typisch Tineke is, dus...
    Maar dich bis good aangekomme det huur ik wal. Ik wins dich super vuul plezeer daor!
    Relax nog maar effe, och...det duis se toch wal! Maak maar vuul foto's, kinne weej mei geniete. De groetjes van Emmely

• 05 Oktober 2007 - 07:23

Deirdre:

Hoi 10, dat heb je snel gedaan zeg. Je kunt echt goed presteren onder druk!hihi.. Ik zal je volgen de komende tijd. Misschien dat ik dan nog wat plaatsen herken van mijn eigen reis, maar alles lijkt op elkaar. Uitlaatgassen, chaos, kookpotten op straat en die heerlijke warmte. Geniet, geniet...je leeft maar 1 keer. Groetjes Deirdre xxx

• 05 Oktober 2007 - 09:44

BUUF:

Haaaaii Buuf.

Tof dat je je goed amuseert daar. Leuk om je verhalen te volgen. Lenny heeft al bij je aan de deur gestaan.
    Ben hem aan het uitleggen dat je pas over een poos trug bent. Vond ie niet releks.hahahaahah

Ga dit weekend verhuizen. Heb er best zin in. Kan ik je ook fotootjes verturen???????

Veel plezier,

Kus Inge en Lenny

• 05 Oktober 2007 - 14:04

Anoek:

Tineke, wat ontzettend herkenbaar en heerlijk!!! Zoals ik al zei: wou dat ik met je mee had kunnen gaan... Heel erg leuk om je trip zo te volgen! Laot gaon, laot gaon....